Mooi, die lewe is mooi !

4 mei 2010 - Ceres, Zuid-Afrika


Gemakkelijk toch hé, dat Afrikaans !

Maar amaai, mooi is het hier zeker ! Ik zit hier tussen de mooie bergen en heb dan ook bijna heel mijn verlengd weekend al wandelend doorgebracht.

Op donderdag was het wellnessday. Een soort van sportdag voor al het personeel. Eerst was er een medisch onderzoek. Iedereen die wou, kon zijn bloeddruk, suikerspiegel, cholesterol ... laten meten. Daarna werden we allemaal in een zaal verwacht waar de beste voetbalsupporter werd verkozen en moesten we allemaal "The World Cup Diski Dance" leren ! (filmpjes zat op internet, dus wie wil, kan het ook leren) En ja, heel de sportdag stond in het teken van het WK. Straf, niet ? Een hele leuke dag en zeker niet slecht voor het groepsgevoel.

Ik heb ondertussen nog een vergadering gehad met Bomikazi (voorzitter van het Jeugdcentrum) om te bespreken hoe, waar en wanneer we gaan beginnen met het "opleiden" van de vrijwilligers. En we hebben natuurlijk nog vele andere dingen besproken en overlopen : nut van een jeugdbeweging, leidingskring, jeugdraad, jeugdhuis, ditmusa (doel, inkleding, terrein ...) ...

Op maandag had ik ook nog een afspraak met councillor Lizzy Jooste. Zij probeert mij hier zo goed mogelijk op te vangen, dus als ik in Tulbagh ben, ga ik ook even bij haar langs hé.

Volgend weekend staat volledig in het teken van Artscape. Dat is een organisatie (kunst, theater, muziek ...) uit Kaapstad en zij kiezen elk jaar een gemeente om te bezoeken. Dit jaar hebben ze dus voor Ceres gekozen en op zaterdag nodigen ze een 50-tal jongeren uit om gratis naar de show te komen kijken. Voor die jongeren is dit een unieke kans, ze maken kennis met de artiesten, mogen vragen stellen, lunchen samen ... Aangezien Sithembiso in België zit/zat en ik hier toch voor de jeugd ben, heb ik zo een beetje de taak gekregen om de inschrijvingen van de scholen op te volgen. Dus tussendoor was ik daar weer zoet mee. Ik krijg hier geen tijd om mij te vervelen hoor, ze houden mij hier gelukkig volop in gang.

Ook het vakantieprogramma krijgt vaste vorm. Morgen zijn Sithembiso en rachel terug en kunnen we ons daar weer volledig op concentreren.

 

Foto’s

1 Reactie

  1. carl:
    17 mei 2010
    alles ok in zuid afrika? Schrijf alvast in je kalender 16 oktober voor een feestje. Werkt je skype eigenlijk. Vindt je niet terug op skype telefoonboek.