St(e)akholderdag

21 januari 2014 - Ceres, Zuid-Afrika

Hallo iedereen, 

Deze voormiddag hebben elkaar niet veel gezien. Peter ging op pad met de milieuwerkers, Bryan en Michelle, om de mogelijke locaties te bekijken voor de vergroening in de verschillende wijken, Montana (2014), Op die Berg (2015) en Rooikamp (2016).

De secretaris en Jan gingen op bezoek bij het district Cape Winelands. Zij werden ontvangen door de mayor, municipal manager en portfolio holder voor lokale economie, die toevallig ook in Witzenberg (Tulbagh) woont, en de situatie in Op die Berg kent.

Frans en Kirsten zagen verschillende 'stakeholders' die in Op die Berg actief zijn: Het Koue Bokkeveld trainingscentrum en Badisa die in de gemeenschap sociale projecten doen.

De namiddag was zowel complex als boeiend. In twee verschillende vergaderingen werden de programma's voorgesteld aan lokale farmers en het CBI (werkgeversorganisatie). De spanning was te snijden, maar er werden gemeenschappelijke punten gevonden. Het einddoel is voor iedereen gelijk, de weg ernaartoe niet. 

De Vlaamse ngo TRIAS heeft samen met UNIZO projecten in de West-Kaap waarbij ze verschillende Kamers van Koophandel ondersteunen. Stephen Miller, de Zuid-Afrikaans country director, gaf een zeer interessante toelichting waarbij iedereen na twee woorden aan zijn lippen hing. 

Op het avondprogramma stond steak!

Tot de volgende!!

1 Reactie

 1. Steff Nouws:
  21 januari 2014
  Hoi allemaal.

  Blijkbaar geen makkelijke situaties, maar dat komt helemaal snor. Werk ze en geniet ook van het weer.

  Groeten op Waveren!!

  Steff